Cupens historia

För länge sedan…

Det som 1976 i all enkelhet började med en fotbollsmatch mellan öborna på Tjockö och folket i Räfsnäs förenar idag många skärgårdsbor och stadsbor. Idag är ca 700 personer på något sätt inblandade och medvetna om denna prestigeladdade och lekfulla turnering. Här kastar båtar loss och hela familjer kuskar över fjärden för att under tre dagar spela fotboll, titta på fotboll, dra en vinstlott, sola och bada samt äta och dricka gott.

Det finns regler och rättvisa

Fotbollslagen är blandade med fastboende och sommargäster. Spelreglerna är utformade lite annorlunda men är likväl strikta och matcherna döms av professionella domare. På planen har vi totalt 7 spelare + målvakt, det krävs och behövs minst två av varje kön på plan och en spelare som är över fyrtio år i varje lag och på planen. Högst en aktiv fotbollsspelare får lagen ha med på plan samtidigt. Tre frisparkar ger straff, allt för att bibehålla det lekfulla i cupen. Vi har ingen övre åldersgräns men vi bör inte ha spelare som är yngre än 15 år.

Lagen

Lagen Räfsnäs, Gräddö, Tyvö, Gisslingö, Enskär, Tjockö och Vätö turas inte bara om att vinna, utan också om att ideellt arrangera turneringen och festen.